![]() ![]() Marinerad lammrostbiff![]() Lammrostbiff är den översta delen av steken och en slags god ministek av lamm. Här lagar vi den av småstekar som marineras i citron och rosmarin. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa köttet. Tvätta och skrubba citronen. Finriv/raspa skalet och pressa saften. Krossa vitlöksklyftan och skala och hacka schalottenlöken.Finhacka rosmarin och blanda allt med olivoljan. Krossa rosépeppar grovt och rör i. Lägg nu köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop och låt vila över natten i kylskåp. Ta köttet ur påsen och skrapa av kryddorna. Låt köttet ligga framme så det inte är kylskåpskallt. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet runt omkring så det får fin färg. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt en termometer i den tjockaste delen. Tillaga i ugn i 175 grader i 15-20 minuter till temperaturen är 65 grader. Under tiden: Finhacka och blanda citronmelis, persilja, salt och peppar. Vänd de färdiga stekarna i kryddblandningen, låt dem vila några minuter innan de skärs upp. Servera med klyftpotatis, ris eller färsk pasta och gärna tomatsallad om det är säsong. ![]() ![]() ![]()
|
|