Marinerad lammrostbiffLammrostbiff är den översta delen av steken och en slags god ministek av lamm. Här lagar vi den av småstekar som marineras i citron och rosmarin. Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa köttet. Tvätta och skrubba citronen. Finriv/raspa skalet och pressa saften. Krossa vitlöksklyftan och skala och hacka schalottenlöken.Finhacka rosmarin och blanda allt med olivoljan. Krossa rosépeppar grovt och rör i. Lägg nu köttet i en plastpåse och häll över marinaden. Knyt ihop och låt vila över natten i kylskåp. Ta köttet ur påsen och skrapa av kryddorna. Låt köttet ligga framme så det inte är kylskåpskallt. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet runt omkring så det får fin färg. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt en termometer i den tjockaste delen. Tillaga i ugn i 175 grader i 15-20 minuter till temperaturen är 65 grader. Under tiden: Finhacka och blanda citronmelis, persilja, salt och peppar. Vänd de färdiga stekarna i kryddblandningen, låt dem vila några minuter innan de skärs upp. Servera med klyftpotatis, ris eller färsk pasta och gärna tomatsallad om det är säsong. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PåskgodisPåskens bästa godisTill påsk får vi släppa loss gottegrisen inom oss. Gör det med stil och laga syrlig citronfudge! Lyxig risottoKrämig räkrisottoEn krämig risotto är tveklöst helgmat. Koka egen fond och gör god räkrisotto! KakorÄppelfest!
Har man tillgång till egna äpplen brukar sensommaren och hösten vara en tid för äppelexperiment. Och även i stan finns ofta svenska äpplen till bra pris och god kvalité. Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|