Lammfärsbullar
Enkla och goda lammbullar med smak av rosmarin! Servera tillsammans med en fetaostsallad eller kall, fransk potatissallad.
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 500 gram lammfärs
- 1 dl havregryn
- ½ gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 dl mjölk eller grädde
- 1 ägg
- 1 1/2 tsk torkad, krossad rosmarin
- ca 1,5 tsk salt
- 1 kdm svartpeppar
Gör så här:
25-30 stycken
Blanda först mjölken eller grädden med havregrynen och låt svälla några minuter. Finhacka löken och vitlöken. Blanda sedan samma alla ingredienserna i en bunke och rör till en slät smet. Låt smeten stå och vila en stund innan du hanterar den.
Rulla till stora, runda köttbullar och lägg på ett fat eller en skärbräda. Blöt gärna händerna så går det lättare att rulla bullarna.
Stek köttbullarna i olivolja i en rymlig stekpanna. Börja med att steka på medelhög temperatur tills bullarna fått färg och sänk sedan till låg värme och låt bullarna bli helt genomstekta. Tiden beror på storleken på bullarna. Men vid något lägre värme brukar det ta 5-10 minuter att genomsteka.
Goda tillsammans med klyftpotatis, fetaost och soltorkade tomater. Eller som tillbehör till olika sallader.