LammfärspajÄnnu ett gott recept på paj gjord på lammfärs! Du behöverReceptet är för 4-6 personer. Pajdeg
Fyllning
Gör så här:
Hacka samman smör och mjöl tills smöret är finfördelat. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en slät deg. Lägg degen svalt en stund innan du kavlar ut den. Degen räcker väl till en normalstor paj på cirka 26 cm i diameter.
Finhacka löken och strimla purjolöken. Fräs den mjuk i smör eller olja. Stek upp färsen och låt den bli genomstekt, blanda med löken. Tillsätt vatten, tomatpuré och rosmarin. Låt småkoka försiktig några minuter, smaka av med salt och peppar. Ta av från värmen. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Rostade tillbehörEgna rotfruktschips till helgenDet är ofta tillbehören som sätter gör måltiden till något extra. Hemgjorda rotfruktschips är lätt att göra och det perfekta tilltugget till soppa eller som fredagsmys. SoppreceptKlassiska sopporNär det är grått ute värmer en soppa. Laga klassisk gulaschsoppa eller vegetariskt! SmulpajRabarberpaj med mandeltäckeHärligt friska rabarber dyker upp i trädgårdsland och butiker allt längre norrut i landet. En klassisk smulpaj förvandlar den syrliga stjälken till sommrig efterrätt. Variera pajen med havretäcke eller gör en god kardemummavariant som smakar lika bra kyld som ljummen. Pepparochsalt rekommenderar en nykomponerad smulpaj med mandelmassa i täcket och citron som smaksättare. Riktigt gott även för den som inte tål gluten. Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Glace au four
Glass i ugn?
Javisst! Glass, bär och ett täcke av nygräddad, mjuk maräng. En otrolig efterrätt i all enkelhet.
|
|