Marinad till lamm, rosmarinGrilla lammkotletter går fint med bara lite vitlökssmör. Vill du marinera är rosmarin klassiskt och gott! Du behöver
Gör så här:
Finriv skalet på citronen och blanda det med citronsaften. Pressa ned vitlöken. Stöt rosmarin i mortel och blanda. Klappa in marinaden i köttet och låt dra minst 30 minuter, gärna längre. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! PajreceptPolentapajPaj smakar alltid fint! Prova polentapaj med majsgryn, oliver och lagrad ost i fyllningen. Baka pizza ikväll!Hembakad pizza av högsta klassPizzakväll? Gör hembakad pizza och välj själv hur den ska smaka! Varför inte glutenfri? TorsdagÄrtsoppanÄrtor har odlats här i norden långt tillbaka i tiden, och torsdags-ärtsoppan är en rätt som faktiskt kan kallas klassisk. Och nog är det mat som både mättar och värmer utmärkt i november! Serverad med grovkorning senap och gärna rågbröd till. Ärtsoppa med fläsk eller vegetarisk väljer vi efter tycke och smak. Vill du ha lite variation så prova ett nytt sopprecept. En vegetarisk röd linssoppa, eller en värmande svampsoppa kanske? Den som gillar fisk väljer förstås fisksoppa, och den frusne blir varm av en mustig kycklingsoppa! Oavsett vilken soppa som faller dig bäst i smaken blir måltiden inte komplett om den inte avslutas med pannkakor! Omväxling? Prova ett recept på grahamspannkakor, gott och lite nyttigare. Värmande måltid på er! Fisksoppa
Lyxig soppa för många.
Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Frukostbullar
Morotsbullar
Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
|
|