Lammkotletter med tomatsåsÖrter och tomat gifter sig fint med rustika lammkotletter. Enkelt och gott! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa kotletterna och låt dem ligga framme i rumstemperatur en stund så de inte är kylskåpskalla. Under tiden gör du såsen: Finhacka löken och vitlöken. Mjukfräs den några minuter i olivoljan på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. (Det är viktigt att löken får steka tillräcklingt länge och på låg värme, annars blir den inte mjuk.) Späd med tomat, buljong, kryddor och vinäger och låt såsen koka samman på låg värme medan du steker kotletterna. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i kotletterna. Stek cirka 2 minunter på var sida på medelhög värme. Sänk sedan temperaturen och låt köttet bli genomstekt. Vänd någon gång under stekningen. Smaka nu av såsen med honung och svartpeppar. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i såsen. Lägg upp, salta och svartpeppra på kotletterna och servera dem med såsen. Eller lyft köttet ur stekpannan, häll såsen i pannan och låte den koka upp innan du lägger tillbaka kotletterna i såsen och serverar dem så. På så sätt håller sig köttet varmt och tar fin smak av såsen. Servera med färsk pasta, bulgur eller couscous och grönsaker. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Bröd till julJulens bästa brödKryddigt, mustigt julbröd passar inte bara på julbordet. Njut hela december av julens bästa bröd! FrukostbullarNygräddat till frukostDoften av nybakat bröd förgyller verkligen morgonen. Har du gott om tid passar en omgång tekakor perfekt men många gånger vill man inte vänta på att bullarna ska jäsa. Och just lång jästid gör ju brödet mera smakrikt. Är det riktig bråttom finns alltid scones men om du vill ha klassiska brödbullar går det bra att jäsa dem över natten. Baka grahamsbullar eller grova fiberbullar som sakta får jäsa över natten och gräddas på morgonen – smart, gott och nybakat! Pepparkakor
Klassiskt hela julen!
Riktigt goda, hembakta pepparkakor...
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|