Lammkotletter med tomatsås

Örter och tomat gifter sig fint med rustika lammkotletter. Enkelt och gott!

Du behöver

Receptet är för 4 personer.

  • 4 stora lammkotletter eller 8 små
  • 2 msk smör
  • 1 stor gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 500 gr krossade tomater (1 förpackning)
  • 1 buljongtärning, grönsaks
  • 1/2 tsk dragon
  • 1/2 tsk basilika
  • 1/2 tsk timjan
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk honung
  • 8-10 coctailtomater
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Putsa kotletterna och låt dem ligga framme i rumstemperatur en stund så de inte är kylskåpskalla.

Under tiden gör du såsen:

Finhacka löken och vitlöken. Mjukfräs den några minuter i olivoljan på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. (Det är viktigt att löken får steka tillräcklingt länge och på låg värme, annars blir den inte mjuk.)

Späd med tomat, buljong, kryddor och vinäger och låt såsen koka samman på låg värme medan du steker kotletterna.

Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i kotletterna. Stek cirka 2 minunter på var sida på medelhög värme. Sänk sedan temperaturen och låt köttet bli genomstekt. Vänd någon gång under stekningen.

Smaka nu av såsen med honung och svartpeppar. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i såsen.

Lägg upp, salta och svartpeppra på kotletterna och servera dem med såsen. Eller lyft köttet ur stekpannan, häll såsen i pannan och låte den koka upp innan du lägger tillbaka kotletterna i såsen och serverar dem så. På så sätt håller sig köttet varmt och tar fin smak av såsen.

Servera med färsk pasta, bulgur eller couscous och grönsaker.


Recept och foto: Peppar och salt, Magnus Carlstedt



Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär!
Till våra favoritrecept hör klassisk morotskaka och morotskaka med lime – båda har den rätta mixen av sött, citrus och kryddor!
Morotskakan kan varieras i det oändliga – från apelsinmorotskaka med mörk choklad, till glutenfri morotskaka och morotskaksmuffins! Eller så bakar du vårt senaste recept på morotskaka i långpanna. En saftig och kryddig kaka som räcker till riktigt många, sötsugna fikagäster. Länge leve rotfrukterna!

 morotskaka.com

Bakabullar

Äppelbullar

Ingenting går upp mot varma bullar... Baka äppelbullar och lyft fikat till oanade höjder!

bakabullar.se

Morotskaka

Modern klassiker står sig på kakfatet

Inget fik med självaktning saknar morotskaka! Baka din egen morotskaka i långpanna så räcker det till alla gäster.

morotskaka.com


Pizza

Ny sajt!

Ännu en god nyhet i början på året: Pepparochsalt presenterar en ny sajt med bara pizzarecept !

Pizza är maträtten som kan vara allt från billig skräpmat till en riktigt utsökt måltid. Bakar du din pizza själv kan du vara säker på att få bra råvaror och högsta klass på pizzan!

Nu slår vi upp portarna för en sajt med recept för dig som älskar pizza! Prova något av recepten på pizzadeg, dra nytta av tipsen och använd recepten för att baka de klassiska pizzorna.

Från Vesuvio till Quattro stagioni eller Calzone. Eller kanske en Gorgonzola? Lycka till med pizzafesten önskar pepparochsalt.se!

 bakapizza.se


Fisksoppa

Lyxig soppa för många. Flera sorters fisk och räkor förvandlar fisksoppan till en riktig festrätt!

Snabba scones

Grahamscones. Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Prenumerera direkt! Gratis!

Frukostbullar

Morotsbullar Saftiga frukostbullar med rivna morötter startar dagen på rätt sida.
Under portalen Peppar och salt samlas Magnus Carlstedts uppskattade receptsajter. Webbplatserna når nu en mångmiljonpublik med mer än 100 000 unika besökare i veckan.

Läs mer ...