Lammkotletter med tomatsåsÖrter och tomat gifter sig fint med rustika lammkotletter. Enkelt och gott! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa kotletterna och låt dem ligga framme i rumstemperatur en stund så de inte är kylskåpskalla. Under tiden gör du såsen: Finhacka löken och vitlöken. Mjukfräs den några minuter i olivoljan på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. (Det är viktigt att löken får steka tillräcklingt länge och på låg värme, annars blir den inte mjuk.) Späd med tomat, buljong, kryddor och vinäger och låt såsen koka samman på låg värme medan du steker kotletterna. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i kotletterna. Stek cirka 2 minunter på var sida på medelhög värme. Sänk sedan temperaturen och låt köttet bli genomstekt. Vänd någon gång under stekningen. Smaka nu av såsen med honung och svartpeppar. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i såsen. Lägg upp, salta och svartpeppra på kotletterna och servera dem med såsen. Eller lyft köttet ur stekpannan, häll såsen i pannan och låte den koka upp innan du lägger tillbaka kotletterna i såsen och serverar dem så. På så sätt håller sig köttet varmt och tar fin smak av såsen. Servera med färsk pasta, bulgur eller couscous och grönsaker. MorotskakaModern klassiker står sig på kakfatet
Kär kaka har många recept… Morotskaka är något av en klassiker på många fikabord. Söt och saftig kaka med drag av pepparkaka och täckt av färskost med citron. Lättbakad dessutom. Inte konstigt att den är populär! Sylt och saft av jordgubbarJuni månads bästa: jordgubbarna!Vårt paradbär nummer ett är moget! Dags att koka hinkvis med jordgubbssylt. SalladsreceptMatig salladEn fräsch sallad kan vara mättande nog för en hel middag. Fetaostsallad är snabbt, lätt och gott! PajreceptViltpaj som värmerPaj är både fest- och vardagsmat. Inte konstigt: En rätt som både är lättlagad, går att variera så mycket och dessutom kan smaka helt underbart är ju svårslagbar. Till vardags lagar vi gärna standardpajerna, de recept vi gjort många gånger. Visste du att ett av de absolut mest populära recepten på paj är just köttfärspaj? Prova att förnya den uppskattade pajen och gör en god variant på viltfärs i stället! Laga viltpaj med skogssvamp eller champinjon från frysen eller butiken. Eller har du kanske torkad svamp kvar? Enbär ger god krydda och du får en paj med både mer och vildare smak än den vanliga. God helg önskar pepparochsalt.se! Hembakat bröd
Finns det något som går upp mot doften av nybakat bröd?
Satsa på ett gott surdegsbröd som passar både till mat och som frukostbröd.
Snabba scones
Grahamscones.
Snabbaste vägen till nybakat stavas scones. Här med lite grövre mjöl och mycket smak!
Surdegsbröd
Finaste limporna
Blir höstens projekt surdegsbakning? Prova ett gott basrecept med råg.
|
|