![]() ![]() Lammkotletter med tomatsås![]() Örter och tomat gifter sig fint med rustika lammkotletter. Enkelt och gott! Du behöverReceptet är för 4 personer.
Gör så här:Putsa kotletterna och låt dem ligga framme i rumstemperatur en stund så de inte är kylskåpskalla. Under tiden gör du såsen: Finhacka löken och vitlöken. Mjukfräs den några minuter i olivoljan på låg värme tills den är mjuk och fått lite färg. (Det är viktigt att löken får steka tillräcklingt länge och på låg värme, annars blir den inte mjuk.) Späd med tomat, buljong, kryddor och vinäger och låt såsen koka samman på låg värme medan du steker kotletterna. Hetta upp smör i en stekpanna och lägg i kotletterna. Stek cirka 2 minunter på var sida på medelhög värme. Sänk sedan temperaturen och låt köttet bli genomstekt. Vänd någon gång under stekningen. Smaka nu av såsen med honung och svartpeppar. Skär tomaterna i halvor och lägg dem i såsen. Lägg upp, salta och svartpeppra på kotletterna och servera dem med såsen. Eller lyft köttet ur stekpannan, häll såsen i pannan och låte den koka upp innan du lägger tillbaka kotletterna i såsen och serverar dem så. På så sätt håller sig köttet varmt och tar fin smak av såsen. Servera med färsk pasta, bulgur eller couscous och grönsaker. ![]() ![]() ![]()
|
|