![]() ![]() Lammrostbiff med potatis i ugn![]() Att laga lammet tillsammans med potatisen ger massor med god smak och är ett bekvämt sätt att servera allt i ett. Här smaksätter vi med pesto. En garanterad helgrätt som passar fint även på påskbordet! Du behöverReceptet är för 4-6 personer.
Gör så här:Värm ugnen till 175 grader. Putsa köttet och låt det få rumttemperatur. Värm smör i en stekpanna och ge köttet färg runt om. Smöra en ugnsfast form, stor nog att rymma alla ingredienser.
Skala löken. Skala och finklyfta potatisen. Rensa och dela svampen. Blanda den, potatis och löken med olivolja och salt. Vänd steken/ stekarna i pesto och sätt en termometer i den tjockaste delen av köttet. Lägg köttet ovanpå potatisen och sätt in i ugnen tills temperaturen är 62-65 grader. Låt köttet vila några minuter innan den skärs upp och serveras tillsammans med potatisen och svampen. *Du kan använda ett större köttstycke eller flera mindre. Om du väljer små stekar bör du förkoka potatisen några minuter i lättsaltat vatten innan den blandas med oljan, löken och svampen. Detta för att tillagningstiden i ugn blir betydligt kortare med mindre stekar. ![]() ![]() ![]()
|
|