Lammgryta med svamp
God och mustig gryta som är lätt att laga till många. Här används benfritt kött och ingen fond behöver kokas. Snabbt och lätt!
Du behöver
Receptet är för 4 personer.
- 600 g lammbog utan ben
- 2 gula lökar
- 2 klyftor vitlök
- 2 morötter
- 1 palsternacka
- 6 stora champinjoner
- 4 dl grönsaks- eller köttbuljong
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk paprikapulver
- 1 dl grädde
- ca 1 tsk salt
- vitpeppar
- olja eller smör till stekning
Gör så här:
Skala och skär lök och rotfrukter i stora bitar.
Putsa och skär köttet i halvcentimetertjocka strimlor.
Fräs köttet i olja eller smör i stekgrytan. Tillsätt lök och vitlök. Avsluta med rotfrukterna.
När allt tagit färg, blanda ned tomatpuré, paprikapulver, grädde och buljongen. Låt allt koka på svag värme i 20-25 minuter.
Smaka av med salt och vitpeppar.
Servera gryta till ris, kokt potatis, potatisgratäng eller ett gott bröd och sallad.