Lasagne på lammfärs
Härligt värmande lasagne! Välj en god ost, gärna en cheddar!
Du behöver
- 500 g lasagneplattor (förkokta)
- 600 gram lammfärs
- 1 gul lök
- 3-4 vitlöksklyftor
- 2 burk krossade tomater
- 5 dl vit sås, béchamelsås
- 2 dl smakrik riven ost
- smör och olivolja till stekning
- oregano
- mald spiskummin
- salt och peppar
- 2 tomater till dekoration
Gör så här:
Finhacka löken och fräs den och lammfärsen i lika delar olivolja och smör. Pressa ner vitlöksklyftorna. När köttet är nästan färdigt tillsätter den krossade tomaten. Späd såsen om den blir för tjock och låt den puttra i cirka 15 minuter. Smaka av med salt, peppar, oregano och spiskummin.
Gör såsen.
Smörj en större ugnsfast form med smör. Lägg några skedar köttfärssås i botten, varva lager med lasagneplattor med köttfärssås. Strö en matsked riven ost på varje lager. På den översta lagret brer du béchamelsåsen och toppar med riven ost.
Gratinera lasagnen i cirka 40 minuter i 225-250 grader. Passa på ytan så att den inte bränns. Ibland kan lasagnen behöva täckas med lock eller folie på slutet.
Dekorera med tomatskivor och servera!